Shimano Biomaster 2500 RA Риболовна макара

Shimano Biomaster 2500 RA Риболовна макара

Този продукт не присъства сред предлаганите от партньорите ни.
Разгледайте изброените по-долу.
Последно известна цена (15.01.2017): 305,00 лв

Още интересни продукти

Описание
Biomaster e много известно име с голяма репутация и макарите от серията Biomaster RA развиват тази тенденция още повече. Качеството на изработка на тези макари е несъпоставимо с цената им. Благодарение на системата "SR", 7-те лагера, поставени на всички възли, Biomaster предлага супер гладка работа и е удобна за широк спектър риболовни ситуации, а игленият лагер гарантира сработването на мигновения аванс. Системата за редене на влакното Aerowrap и студено кованата алуминиева AR-C шпула със специфична V-образна форма осигуряват точното и далечно замятане, като същевременно възпрепятстват образуването на брада. Цинковият механизъм Zinc Diecast gear, задният аванс и допълнителният вторичен аванс Fightin' Drag допринасят още повече за съвършената работа на макарата по време на риболов.
На корпуса на макарата има и специално отверстие, през което е удобно да се впръсква смазка, без самия корпус да се отваря.
Серията включва размери от 1500 до 4000, като моделът 3000S има плитка мачова шпула за по-тънки диаметри монофилни или плетени влакна.
Всичко това прави макарите Biomaster RA много удобни за използване, мощни и надеждни и, разбира се, добре балансирани. Технологичн и характеристики
  • + 1 допълнителна алуминиева шпула
  • от верстие за смазка
  • е кранирани лагери от неръждаема стомана 7+1
  EASY MAINTENANCE - тази функция позволява непосредствено да се смазват вътрешните работни детайли на макарата, без да се налага тя да бъде разглобявана.
Малкото отверстие за смазка присъства на корпусите на макарите с SR-система и S-система и позволява смазването на вътрешния механизъм. AERO WRAP II - повишавайки ефективността на вътрешното трение, Shimano приближава процеса на намотаване на влакното до съвършенството. Близките паралелни намотки в комбинация с дву-скоростното колебание на шпулата (безкраен винт) гарантират по-точни и далечни замятания. SLOW SPEED OSCILLATION - система за свръх бавно колебание на шпулата – обезпечава равномерно намотаване на влакното на шпулата на паралелни намотки, намаляващо разстоянието между намотките на влакното. S-ARB - оригинална висока устойчивост към корозия, екранирани лагери A-RB - с подобрена защита от попадане на пясък, сол и прах. AR-C SPOOL – нов патентован дизайн на шпулата с с V-образен ръб. Това означава, че влакното се полага на по-малки намотки, което води до по-далечно и по-точно замятане. AR-C заедно с патентованото секретно покритие, също така съществено минимизира риска от образуване на дефекти по монофилното или плетено влакно. SR- Концепция - обединява концепцията за надежност с останалите аспекти на S-концепцията: плавност, безшумност и мощ. FLOATING SHAFT II (плаваща ос) - специфично разположение на лагерите, водещо до плавна, "плаваща" работа на механизма. При повечето макари с открити шпули триенето основно се създава между оста на шпулата и предавателния механизъм. Специалистите на Shimano решават този проблем като намаляват контактната площ и монтират лагери т всяка страна на оста. В резултат се получава т. нар. "плаваща ос", което значително повишава ефективността и срока на годност на механизма. DYNA-BALANCE – намалява вибрацията и позволява извършване на плавна работа на целия механизъм на макарата.
РOWER ROLLER - един иглен лагер "Shimano" може да замени три или четири обикновени лагера "Shimano", което, съответно, повишава ефективността и дългия живот на ротора. FIGHTING DRAG - вторичен, бърз аванс. Моделите с вторична авансова система имат както традиционен аванс, така и допълнителен аванс, който влиза в действие с просто преместване на обикновено палче вляво и вдясно. HYPERGEAR - свръхточната работа на механизма позволява постигането на максимална мощност при минимално усилие. Ефективността на предаваното усилие от дръжката към ротора съставлява вече 90,3%! Дори след продължителна експлоатация макарите SHIMANO ще ви радват с отлична работа. SUPER STOPPER II - благодарение на системата Super Stopper II – при установен режим на блокировка на обратното движения, свободното движение на дръжката е изключено. Практическите преимущества на този безотказно работещ лагер включват спиране на индикатора на кълване с малък ход на превъртане, с което се обезпечава по-бързо засичане. BIOGRIP - усилена метална ергономична дръжка. Арт. кодХарактеристикиBIO250 0RA Размер Лагери Пред. число Капаци Продукт известен още и като Biomaster2500RA
Мнения

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^